Senaste inläggen

Av M. - 18 augusti 2009 20:08I dom mörka stunderna, när ilskan har varit desperat, har jag verkligen försökt att kuva dom små. Men hur jag än har försökt har jag inte lyckats. Idag, just precis just idag och särskilt idag var jag så jävla glad att jag inte klarat av det!


Storebror och jag satt längst fram i aulan. Där framme stod rektor tillsammans med personalen och pratade lite om skolan. Några ord från en rektor, ganska förutägbart. Och Storebror svarade. Han kommenterade och sa också några ord till svar, högt och tydligt. Glad och orädd :)


Sen fick vi föräldrar vara med en liten stund i klassrummet. Egentligen tycker jag att det är lite obekvämt att stå och glo på min unge tillsammans med andra föräldrar -men okej. Barnen satt i en ring. Upprop. Om ett annat barn inte svarade på sitt namn så hjälpte Storebror till: "Han sitter där och gömmer sig."


Sen skulle barnen sjunga. Storebror bestämde sång. Nej, han var inte tillfrågad, han bara sa en sång som han tyckte. Efter det satte sig barnen i en soffa och Fröken ställde en fråga om tusenfotingar. Storebror räckte upp handen och svarade. Sen fick han veta att han gärna får svara när man säger hans namn.


Storebror var lite högt och lågt. Sen satte han sig en liten stund. Nu trodde jag att han funnit sig tillrätta i att sitta och lyssna. Som dom andra, typ?


Då...


"Wooohooo! Jag tappade tanden!"


Såklart :)


Lilla Älskade Min Hjärtas Fröjd! När vi mammor efter några timmar stod och väntade att barnen skulle komma ut blev jag varse att min känsla stämde. Dom vet vem Storebror är. Det är solklart.


Det var en bra dag idag. Nu vill jag bara kunna hålla kvar känslan i mitt minne att plocka fram när jag vill ta kontrollen på det där desperata sättet. I dom mörka stunderna.


M.


*****************************************


Hmmm... Nu när jag läser mina ord igen så slås jag av att jag upplevde att alla andra barn faktiskt var ganska tysta. Ingen sa särskilt mycket. Tja, det är klart att man märks lite mer då, kanske...

ANNONS
Av M. - 18 augusti 2009 09:22Du min Lilla Frimodiga. Du Liten Stor som inte lärt dig att vara blyg eller bry dig om vad folk tänker. Du Lilla tar stor plats.


Du är helt jävla obekymrad. Du gillar dig själv. Du tar för dig med självklar och kvittrande glad hänsynslöhet.


Hoppas att du får fortsätta vara precis så! Sorgefri...


Idag är första dagen i skolan. Jajamensan, du utmärkte dig i morse, såklart. Nu vet nog många vem just du är :) Och hönsmamman burrade upp sig flera gånger och sa tyst men stolt för sig själv: "Japp, det är min kille, det där".


Må aldrig jag eller nån annan lyckas ta dig ifrån dig.


M.ANNONS
Av M. - 17 augusti 2009 20:32Gubben gick loss med sprayburkarna i det som skall bli Storebrors rum. Gubben fick fnatt och skenade. Gick inte att få stopp på honom. Grönt. Lila. Brunt. Han öste på som faaan.


Jag bönade och bad att han skulle hejda sig, förklara för mig hur han tänkte, resonera, tänka först och spraya sen.


Gick inte. Han tog en ny burk och började härja med grått.


Vi insåg att detta blir inte bra.
 

Dagen därpå köpte vi ny färg. Inte grafittiburkar utan sån man målar.


Nu har jag återtagit mitt projekt. Jag ska måla Entei. Med pensel.


Nån som vet vad vi kan göra med fjorton burkar grafittifärg?


M.Av M. - 12 augusti 2009 22:07Då...


Då beställer han en hel låda grafittisprayburkar!


Antingen har han tagit sig liiite vatten över huvudet eller så har han inte berättat allt om sig själv.


Vad han ska måla?


Jo:På väggen i Storebrors rum...


Jag? Skeptisk? Näää...


Men en sak är säker: Han är en sjuhelvetes underbar far! Oavsett hur detta äventyr slutar ;)


M.Av M. - 6 augusti 2009 22:49Jag har iåförsej fler än en dröm men detta är en av dom.


Jag. Havet. Soffa.


Jag sitter i soffan och tittar på havet. En snygg soffa. Ingenting som vill få mig ur soffan. Sitta länge. Inte prata hela tiden. Lyssna på världen, på tystnaden som alla pratar och pratar om (så att man inte kan höra den).En kaffetermos så jag slipper hämta kaffe. Kanske en god vän. Eller kramiga barn -det gör ingenting om dom somnar (Gubben vill bara bli kliad heeela tiden, han utgår tack vare det).


 

En filt när det blir kyligare.


 

Det skulle jag vilja.


M.


 **********     **********     **********     **********


Okej... Det duger med en säng också, jag är inte petnoga!
 

Av M. - 5 augusti 2009 22:50Nänä! Vi glömmer ingenting.


M.Av M. - 3 augusti 2009 00:12Varje kväll hade vi en vällingstund på klipporna. Typ den enda rutinen vi lyckades ha :)
M.Av M. - 2 augusti 2009 22:54En ny generation. Nya minnen. Samma minnen som jag själv har. Precis där låg jag och kollade i serier en gång i tiden.


M.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se