Senaste inläggen

Av M. - 7 december 2009 15:37

Sista stoppet nu. Om nagra dagar aker vi hem.


Vi summerar. Pa natt vis har det blivit bra hela tiden. Inga incidenter. Ingen har varit sjuk.


Peppar, peppar...


Vi har varit nojda med alla platser vi varit pa, alla har haft sin charm. Vi har varit nojda med alla boenden. Antingen har det varit himla fint eller sa har det varit himla billigt.


Igar var vi i en liten stad dar vi var nastan enda turisterna. Det var en skon paus efter Pattaya! Vi bodde mycket enkelt och kopte billiga julklappar till barnen pa marknaden. Vi fann en lekplats (vi har inte funnit sa manga lekplatser har) och barnen lekte med thailandska ungar. Hotellet vi badde pa stod pa palar ute i vattnet. Det var riktigt skabbigt men det finns ju en charm med det ocksa. I vattnet under balkongen simmade fiskarna helt ogenerat bland bajskorvarna som vi hotellgaster spolat ut i toaletten. For en 6-aring och en 4-aring ar ju det en kul grej    


Men nu ar vi i civiliserade Bangkok och letar prisvart hotell med pool. Har ar det sa kass luft att man knappast blir solbrand, sags det. Utanfor hotellentren dar vi bor inatt sitter den trevligaste tiggaren som jag mott! Han branner av ett vackert leende som ser riktigt akta ut nar vi kommer ut och gar in. Han skojar pa thai (jag forstar inte men det later som han skojar och nojsar nar han pratar). Jag ger en peng varje gang jag gar forbi.


Tank, att han orkar sprida gladje! Jag tycker att han ar en marklig manniska. Nar vi flyttar harifran skall jag ge en extra slant, ett leende och be en bon for honom.


M.ANNONS
Av M. - 5 december 2009 16:28Har finns en uppsjo forsaljare. Man behover inte sakna nanting. Har kan man bland allt annat kopa en liten bur med faglar i. Vad man ska med dom? Jo, man slapper ut dom ur buren.


  


Mysko.


Idiotiskt.


M.ANNONS
Av M. - 3 december 2009 15:54

Jora, nu ar vi har. Om det var besvarande med en liten fransk fisk sa kan jag saga att jag borjar bli hardad. Har ar det tjocksmockt med semesterforalskelser!


Vi ar har for strandens skull, och den ar tjohejkul! Det ar vagor som heter duga och som slanger omkull barnen och skoljer over dom. Det ar ett helsike att dra ivag dom fran havet   


Det var latt att aka hit. det tar 2-3 timmar fran Bangkok. En resa langre soderut hade nog varit jobbig for barnen. Vi ska dessutom tillbaka till Bangkok snart.


Nar jag ar ute sjalv pa stan ar det ingen som ropar at mig. Men nar vi ar alla fyra ar det ett herrans tjoande fran barerna. Tjejerna ropar efter Gubben och killarna och stracker sina armar efter dom. En och annan springer efter och ska krama barnen. Barnen tycker att det ar jattejobbigt. Bar efter bar efter bar, gatorna kantas av barer med tjejer som hanger i klasar och ropar och vill ta pa killarna. Det ar sa manga stallen och sa manga tjejer att det inte gar att saga ifran for innan man har sagt till pa ett stalle ar man redan attackerad pa nasta. Barerna ligger tatt. Vi kan inte bara ga in pa ett stalle och ta en dricka eller fika lite. Det finns nagra fa stallen som vi har kunnat vara pa. Har i Pattaya ar det mest ensamma man eller ryska par. Inte manga vasterlandska barn. Knappt nagra.


Jag forklarade for Lillebror att Jo, det ar for att du ar sa sot. Om du ser en kattunge vill du garna klappa den. Lillebror hade svar pa tal: Jo, men om man vill klappa den maste man fraga dens husse. Jag lovade Lillebror att jag aldrig, aldrig ska slappa hans hand nar folk vill ta i honom. Jag ska alltid halla den.


Hade jag orkat hade jag kankat runt pa barnen overallt. Jag bar dom sa mycket jag kan.


Vi gjorde ett forsok att flytta till en lugnare strand. Men just precis exakt nu har dom varldsmasterskap i jetski dar. Och vagorna har ar mycket roligare    Sa vi kom tillbaka hit. Priserna pa boende ar inte att forakta, heller.


Naja. Trevligast hittills pa denna resan tycker jag var Phitsanoluk (det var dar vi bodde pa fint hotell) och Chiang Mai. Kanske ar Chiang Mai lite val kontinentalt (kandes inte sa genuint thailandskt), men det var enkelt att vara dar. Enda anledningen att vi lamnade norra Thailand var att barnen skulle fa lite havsbad innan vi aker hem. Jaja, inte bara barnen...


Om nagra dagar aker vi till Bangkok och sen flyger vi hemat om en vecka. Jag kollar nog inte in har pa bloggen forran vi ar hemma igen. Hehe, det kanns lite pirrigt att aka hem. Kanns sa langt borta. Ja, just det! Det ar ju langt borta, ja...


M.Av M. - 25 november 2009 15:31

Cool


Jag har smitit ner till lobbyn pa snajsiga hotellet och parkerat mig vid en dator. Ett litet andrum har jag har.


Vi har nu kommit till en stad i mitten av landet. Har har vi rad att kosta pa oss lite extra och bo lite fladigt. Vi flaskade pa nu for att knattarna skulle kunna fa plaska i pool och ata lite vasterlandskt. Har finns sprinklersystem pa rummen och plongmusik i foajen. Annars har vi bott ganska enkelt och om jag far gissa kommer vi att gora sa hadanefter ocksa.


Vi borjade var resa med en natt i huvudstaden och sen var vi nagra dagar pa Kho Chang med bungalow och strand. Relativt oexploaterad o, efter vad jag har forstatt. Relativt. Jag tyckte att det var ganska sa turisthetsigt. Men sa har jag a andra sidan inte varit pa dom verkliga turistorterna, heller sa jag vet inte vad man ska jamfora med. Kanske tar vi en tur till en riktig turistort ocksa, far se... Har i inlandet ar det lite lattare att koppla av -aven om man som vi ar i en stad.


Om allt gar enligt planen ska vi vidare till Chiang Mai i norr och sen soderut igen. Men inget ar hugget i sten.


Idag vid poolen holl en fransman pa att tjafsa med en flicka om priset. Och inte fan var det nagra stora summor han skulle dividera om, heller (typ 10 spann). Jag blev sa javla irriterad och hade go lust att saga till karln. Vafan, har saljer hon hela sig till dig, gubbe. Betala henne och hall kaften! Gud, alltsa!


Jag rafsade ihop barn och prylar och pep ivag.


Storebror simmar som en fisk och Lillebror far sta ut med att japanerna vill fota honom. Vi lever pa ris, nudlar och Cola. Barnen klammer en korv pa 7Eleven ibland. Jag har slutat dricka kaffe. Kaffet i Thailand ar inget vidare...


Nu gick fransmannen forbi mig har hand i hand med sin semesterflirt. Da var dom overens om priset, da.


Nu kor karaeokemaskinen i restaurangen sjalv. Det ar snart dags att gora som ungdomarna och dra sig tillbaka. Det tar pa krafterna att bada och ranna pa stan.


Jobbigt... Flört


Hoppas att ni har det gott hemma i Svea nu nar adventstider narmar sig!


M.Av M. - 7 november 2009 07:30Allvarligt talat; va fan är detta för nått? Kåvepenin, alltså. Så jäkla korkat att skriva ut det till Lillebror, vilket slöseri! Vad var meningen med det?


Detta var det värsta jävla rävgift jag smakat! Hur fan hade dom tänkt sig att man skulle få i ett litet barn detta? Det är ju omöjligt. Inte möjligt. En omöjlighet.


Jag fattar ingenting.


Vi försöker inte igen. Glöm det!


Kanske kan Lillebror bli frisk ändå. Så måste det bli.


Ja, jösses...


M.Av M. - 6 november 2009 22:29Om 10 dagar har nog barnen fått flunsavaccinet.

Om 10 dagar har jag julpyntat.

Om 10 dagar har jag tvättat och bytt sängkläder i alla sängar. Sen har jag satt upp en ny tvättid i mitten på december.

Om 10 dagar har jag avslutat en stor grej på jobbet (och några mindre grejer).

Då har jag betalat alla räkningar.

Allt är packat.

Jag har överlevt denna helgen (och nästa helg också).

Om 10 dagar har jag vaxat bikinilinjen.

Om 10 dagar har jag städat klart här.

Om 10 dagar ska barnen sluta dricka välling på kvällarna.

Då ska jag slänga vällingflaskorna.
Cool


M.Av M. - 2 november 2009 22:38Inatt är det fullmåne. På förekommen anledning (ingen verkade vara riktigt klok under den gångna helgen) kollade jag upp om det inte var fullmåne? Jomenvisst!


Jag tycker att det verkar stämma ganska ofta. En del blir tokiga några dagar innan fullmåne... Såpass tokiga att det liksom märks. Och jag är inte så känslig för vibbar annars, tvärtom.


  


M.

Av M. - 31 oktober 2009 21:00Idag stämde det inte alls. Storebror och jag körde på kollissionskurs hela dan. Lillebror har varit på kollission med hela världen större delen av dagen. Jag är helt matt. Med jämna mellanrum har jag lagt en hand på dom små pannorna i förhoppningen att det skulle bero på nån sjukdom. Ingen feber. Bara skithumör.


Jag vet inte hur allt började, men det måste ha varit nån gång efter simskolan i morse. Nånstans efter lunch spårade det ur. Jag insåg att det var kaos när det tog 2 timmar för mig att göra en sats pannkakor (i recepten brukar det stå typ 30 minuter). Sen skulle vi försöka komma iväg. Äntligen framme hos kompisarna var det ömsom gråt, skrik, lek, skratt, lek, skrik och så lite grälsjuka. Kände på pannorna igen. Inte feber. Bara grälsjuka och bångstyre.


Men faktiskt några skratt! Lätt att glömma i sammanhanget. Men dom skratten vi hörde där idag var typ den enda glädjen idag. Nog så värdefullt!


Okej, vännens goda råd: Köp godis! Jättebra idé, det är det enda att göra i detta läge! Såklart Glad Raka vägen till affären och ställde Grabbarna Grus framför godishyllorna. Lillebror plockade glatt ihop lite (vid tillfället helt i fas med tillvaron). Storebror hittade först inga goda godisar (helt i ofas). Inga godisar som hjälper mot grälsjukan, i alla fall... Fast efter lite lirkande fylldes hans påse också.


Vi krockade flera gånger på vägen hem. Jag och Storebror, alltså. Inte bilen. Väl hemma konstaterade jag att ingen var sjuk, nu heller.


Maten var äcklig. Lillebror ville ligga på trekvart i sin säng och äta. Stränga morsan satte stopp för det.


Storebror hade fått orangea godiskolor. Lillebror hade fått röda. Stränga morsan blandade alla godisar och satte punkt för den diskussionen.


Filmen var fel. Vällingen för kall. Godiset var inte bra. Pappan pusslade för fort. Någon bytte pussel. Någon hade ont i magen. En annan ville ta pusselbitarna. Ingen ville läsa bok. Några måste på toa samtidigt och för en av dom var det väääldigt bråttom. Den andre tog god tid på sig.


Men hur det nu kom sig hade ingen några problem att borsta tänderna. Det var ju konstigt. Bara att tacka och ta emot Flört


Jag: "Älskade Snofs... Tack för en riktigt, riktigt dålig dag."

Storebror: "Ja, den var riktigt skitdålig."

"En riktig skitdag."

"Jävla skitdag."

"Ja, fy fan. I morgon blir bättre."

"Ja, i morgon är vi gladare."

"Inte kan vi bli surare, i alla fall."

"Nääää... verkligen inte!"

"Godnatt, Snofs"

"Godnatt, mamma."

 

Jag tycker att det kan vara helt berättigat att svära ibland. Ja, rätt ofta, om jag ska vara ärlig. Fy fan vilken jävla skitdag vi bjöd varann på idag, jag och pojkarna.M.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se